Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Veel steunbetuigingen voor ds. Axel Wicke

in Nieuws

De Haagse dominee Axel Wicke heeft steunbetuigingen uit het hele land ontvangen – ook van moslims. Vorige week kwam de predikant in zijn eigen Maranathakerk onder vuur te liggen nadat hij tijdens een politiek debat moslims “mijn broeders” had genoemd.

Diverse media pikten zijn verhaal op, waarna hij steun kreeg van zowel gemeenteleden, mensen uit de buurt als collega’s uit het land. Veel mensen schreven: ‘Ik ken u niet, maar ik wil u toch een blijk van steun geven.’
Maar ook uit onverwachte hoek kreeg hij bijval. “Zo’n twaalf tot veertien imams lieten mij weten blij te zijn met het geluid dat ik heb laten horen,” zegt Wicke. Hij ontving zelfs een officiële steunbetuiging van een moskeebestuur.

Hartverwarmend
Is hij verbaasd? “Dat is misschien een groot woord, maar ik had het niet in die mate verwacht. Dit is hartverwarmend.”
Voor Wicke is hiermee overigens de kous af. “Ik had niet verwacht dat mijn tweet over die avond zo breed werd opgepakt. Maar nu wil ik graag weer uit de aandacht en mijn gewone leven en werk weer kunnen oppakken.”

Beeld: Rogier Chang (c)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

"Meer christelijke waarden en normen in regeerakkoord"

"Meer christelijke waarden en normen in regeerakkoord"

RMU presenteert 10-punten manifest bij start formatie

politiek en...
'Jezus Leeft' wacht uitslag op de bank af

'Jezus Leeft' wacht uitslag op de bank af

Lijsttrekker Florens van der Spek: "Geen water bij de wijn"

verkiezingen...
Zo krijgt je geloof een stem

Zo krijgt je geloof een stem

5 misverstanden over christelijke politiek

verkiezingen...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips