Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus verrijst, in 11.000 kilo brons, langs Amerikaans-Mexicaanse grens

in Nieuws

Vandaag wordt een enorm standbeeld van paus Franciscus onthuld langs de Mexicaans-Amerikaanse grens, waaraan hij vorig jaar een historisch bezoek bracht. Tijdens een speciale mis in El Punto zal dit beeld, opgetrokken uit 11.000 kilo brons, voor het eerst aan het publiek worden getoond.

Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder USA Today. De mis wordt gehouden in El Punto, waar de paus precies een jaar geleden zo’n 250.00 toegestroomde mensen toesprak.

Het metershoge kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Francisco Rodriguez, die er een jaar geleden aan begon. Hij kon daarbij gebruikmaken van allerlei bronzen voorwerpen die vorig jaar bij winkels op diverse locaties in de stad konden worden ingeleverd. De bronzen paus is ten voeten uit te zien, met een duif – symbool van de Heilige Geest – op zijn linkerhand. Het voetstuk is versierd met marmer en graniet.

Beeld: Kfoxtv.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

bidden
Paus wil doodstraf uitsluiten in katholieke catechismus

Paus wil doodstraf uitsluiten in katholieke catechismus

'Elk leven is heilig'

Joëlle Post

paus
Gevangenen ontsnapt tijdens lunch met de paus

Gevangenen ontsnapt tijdens lunch met de paus

paus

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips