Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus verrijst, in 11.000 kilo brons, langs Amerikaans-Mexicaanse grens

in Nieuws

Vandaag wordt een enorm standbeeld van paus Franciscus onthuld langs de Mexicaans-Amerikaanse grens, waaraan hij vorig jaar een historisch bezoek bracht. Tijdens een speciale mis in El Punto zal dit beeld, opgetrokken uit 11.000 kilo brons, voor het eerst aan het publiek worden getoond.

Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder USA Today. De mis wordt gehouden in El Punto, waar de paus precies een jaar geleden zo’n 250.00 toegestroomde mensen toesprak.

Het metershoge kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Francisco Rodriguez, die er een jaar geleden aan begon. Hij kon daarbij gebruikmaken van allerlei bronzen voorwerpen die vorig jaar bij winkels op diverse locaties in de stad konden worden ingeleverd. De bronzen paus is ten voeten uit te zien, met een duif – symbool van de Heilige Geest – op zijn linkerhand. Het voetstuk is versierd met marmer en graniet.

Beeld: Kfoxtv.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

6 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’