Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Friezin Elske DeWall vertolkt Maria in The Passion

"Ik wil Maria's strijd overbrengen"

in Mediatips

Vanochtend is bekendgemaakt dat de Friese singer-songwriter Elske de Walle de rol van Maria zal vertolken in The Passion. In Leeuwarden zal zij de enige vrouwelijke rol op zich nemen in de vertelling van het lijdensverhaal.

Elske (artiestennaam Elske DeWall) was op rondreis door Amerika, toen haar manager haar op een ochtend wakker belde met het heugelijke nieuws. “Ik heb wel een paar vreugdedansjes gedaan in de hotelkamer," vertelt ze aan Omroep Fryslan. "Mijn naam zong al rond toen bleek dat The Passion in Leeuwarden zou zijn. Ik vind het een grote eer dat ik nu ook daadwerkelijk mee mag spelen. Het is spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in.”

Iconisch figuur
In het geheim verdiept Elske zich al weken in haar rol. “Ik wil de strijd overbrengen die Maria had. Het is best een heftig verhaal. Ze is natuurlijk een iconisch figuur, de moeder van alle moeders; maar ze heeft ook persoonlijk leed, want ze verliest haar zoon. In de rol zit hoop, kracht, kwetsbaarheid en twijfel: alles tegelijk.”

Elske vertelt vanmiddag meer over haar rol bij Omroep Fryslan om 16.10 uur.

Cast
Afgelopen vrijdag maakte Dwight Dissels in de finale van The Voice of Holland bekend dat hij de Jezus-rol van The Passion zal vervullen. De overige cast wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.
 

Over The Passion
De zevende editie van The Passion wordt gehouden in Leeuwarden op Witte donderdag 13 april 2017. De muzikale vertelling is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap. Het evenement wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Beeld: Jacqueline de Haas

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

The Passion 2019 gaat naar Dordrecht

The Passion 2019 gaat naar Dordrecht

Donderdag 18 april om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2

3 oktober 2018
Hoe meer broodroof, hoe beter!

Hoe meer broodroof, hoe beter!

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Marlous Koren verzorgt crematies en begrafenissen

Marlous Koren verzorgt crematies en begrafenissen

Stille Zaterdag om 14.00 uur in Open Huis (NPO Radio 5)

Bart van Delen

30 maart 2018