Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christenen vermoord in Sinaï

"Een van hen is levend verbrand"

in Nieuws

Gewapende militanten hebben twee christenen in het noorden van Sinaï vermoord. Een van hen is levend verbrand, dit meldt het Nederlands Dagblad (ND).

Volgens Egyptische media gaat om Saad Hana (65) en zijn 45-jarige zoon Medhat. De jongste van de twee is gemarteld en levend in brand gestoken. Hun lijken zijn gevonden langs de weg bij El-Arish.
De terreurbeweging ISIS ziet de christelijke minderheid in Egypte als bondgenoten van het Westen. In een deze week openbaar gemaakte video kondigde de jihadistische groepering nieuwe aanslagen op de kopten aan. ‘Jullie zijn ons eerste doel en favoriete prooi’, zei een man, die zich Abdullah al-Masri noemde.

In de afgelopen weken zijn zeker drie koptische christenen in de Sinaï door extremisten vermoord, meldt de nieuwssite Madamasr. Een aantal christelijke families is vanwege het geweld gevlucht naar de Egyptische hoofdstad Caïro.

Lees meer in het Nederlands Dagblad. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

islam en christendom| 'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

13 November 2017