Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen vermoord in Sinaï

"Een van hen is levend verbrand"

in Nieuws

Gewapende militanten hebben twee christenen in het noorden van Sinaï vermoord. Een van hen is levend verbrand, dit meldt het Nederlands Dagblad (ND).

Volgens Egyptische media gaat om Saad Hana (65) en zijn 45-jarige zoon Medhat. De jongste van de twee is gemarteld en levend in brand gestoken. Hun lijken zijn gevonden langs de weg bij El-Arish.
De terreurbeweging ISIS ziet de christelijke minderheid in Egypte als bondgenoten van het Westen. In een deze week openbaar gemaakte video kondigde de jihadistische groepering nieuwe aanslagen op de kopten aan. ‘Jullie zijn ons eerste doel en favoriete prooi’, zei een man, die zich Abdullah al-Masri noemde.

In de afgelopen weken zijn zeker drie koptische christenen in de Sinaï door extremisten vermoord, meldt de nieuwssite Madamasr. Een aantal christelijke families is vanwege het geweld gevlucht naar de Egyptische hoofdstad Caïro.

Lees meer in het Nederlands Dagblad. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme 11 december 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en... 13 november 2017
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en... 31 oktober 2017

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’