Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijzonder! Deze jongen vindt 'hoop' in een verwoeste kerk in Mosul

"Dit is een glimp van hoop"

Matt Willingham van de organisatie Preemtive Love deed een hele bijzondere ontdekking in een door ISIS verwoeste kerk in Mosul.

"We hebben een zware dag achter de rug in Mosul. We hadden voedsel meegebracht voor duizenden families die uitgehongerd zijn door ISIS, dit hebben we uitgedeeld. Daarna zijn we door de wrakken gelopen, we hebben lichamen gezien van ISIS aanhangers, we hebben tientallen verhalen gehoord van schrikbarend leed...
En nu staan we in deze totaal verwoeste - door bommen getroffen- uitgebrande kerk in Mosul. Toen we hier net rondliepen, riep onze moslimvriend Waleed ons en toen zagen we iets waar we compleet verteld van stonden....  “See? Look up… they (ISIS, red.) missed it.”

Bekijk de video

In 2013 vond onze EO-collega Marco van der Straten in een verwoeste kerk in Egypte ook al een sprankje hoop.

De Amir Tadroskerk werd totaal verwoest door een brand, die vermoedelijk is aangestoken door aanhangers van de Moslimbroederschap in Egypte. Maar daarmee verdween het geloof niet. En ook Jezus bleef: de enige afbeelding die de brand overleefde was van een zegenende Jezus.

Lees hier het hele verhaal. 

Geschreven door:

Nathalie van 't Slot

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

kerk 19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Maar zijn ze er wel klaar voor?

Joëlle Post

kerk 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’