Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijzonder! Deze jongen vindt 'hoop' in een verwoeste kerk in Mosul

"Dit is een glimp van hoop"

Matt Willingham van de organisatie Preemtive Love deed een hele bijzondere ontdekking in een door ISIS verwoeste kerk in Mosul.

"We hebben een zware dag achter de rug in Mosul. We hadden voedsel meegebracht voor duizenden families die uitgehongerd zijn door ISIS, dit hebben we uitgedeeld. Daarna zijn we door de wrakken gelopen, we hebben lichamen gezien van ISIS aanhangers, we hebben tientallen verhalen gehoord van schrikbarend leed...
En nu staan we in deze totaal verwoeste - door bommen getroffen- uitgebrande kerk in Mosul. Toen we hier net rondliepen, riep onze moslimvriend Waleed ons en toen zagen we iets waar we compleet verteld van stonden....  “See? Look up… they (ISIS, red.) missed it.”

Bekijk de video

In 2013 vond onze EO-collega Marco van der Straten in een verwoeste kerk in Egypte ook al een sprankje hoop.

De Amir Tadroskerk werd totaal verwoest door een brand, die vermoedelijk is aangestoken door aanhangers van de Moslimbroederschap in Egypte. Maar daarmee verdween het geloof niet. En ook Jezus bleef: de enige afbeelding die de brand overleefde was van een zegenende Jezus.

Lees hier het hele verhaal. 

Geschreven door:

Nathalie van 't Slot

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

christenvervolgi...
Waalse wet tegen moslimradicalisering treft ook kerken

Waalse wet tegen moslimradicalisering treft ook kerken

Overheid legt verregaande maatregelen op

kerk
Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

‘Moslims komen nu om de Heer te leren kennen.’

christenvervolgi...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips