Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bijzonder! Deze jongen vindt 'hoop' in een verwoeste kerk in Mosul

"Dit is een glimp van hoop"

Matt Willingham van de organisatie Preemtive Love deed een hele bijzondere ontdekking in een door ISIS verwoeste kerk in Mosul.

"We hebben een zware dag achter de rug in Mosul. We hadden voedsel meegebracht voor duizenden families die uitgehongerd zijn door ISIS, dit hebben we uitgedeeld. Daarna zijn we door de wrakken gelopen, we hebben lichamen gezien van ISIS aanhangers, we hebben tientallen verhalen gehoord van schrikbarend leed...
En nu staan we in deze totaal verwoeste - door bommen getroffen- uitgebrande kerk in Mosul. Toen we hier net rondliepen, riep onze moslimvriend Waleed ons en toen zagen we iets waar we compleet verteld van stonden....  “See? Look up… they (ISIS, red.) missed it.”

Bekijk de video

In 2013 vond onze EO-collega Marco van der Straten in een verwoeste kerk in Egypte ook al een sprankje hoop.

De Amir Tadroskerk werd totaal verwoest door een brand, die vermoedelijk is aangestoken door aanhangers van de Moslimbroederschap in Egypte. Maar daarmee verdween het geloof niet. En ook Jezus bleef: de enige afbeelding die de brand overleefde was van een zegenende Jezus.

Lees hier het hele verhaal. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Een meeslepend verhaal

Een meeslepend verhaal

Blog van Annemarie van Heijningen

Annemarie van Heijningen

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

14 augustus 2018
2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

Oecumenische olympiade zorgt voor goede relaties tussen kerken

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’