Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vluchtelingen vriezen dood

Noodklok luidt voor vluchtelingen in Griekenland en Servië

in Nieuws

Hulporganisaties Caritas International en Christian Aid luiden de noodklok: Zij willen vermijden dat de allerarmsten en vluchtelingen in Servië en Griekenland onnodig sterven. Recent overleden in Bulgarije twee mannen uit Irak na een wandeling door de sneeuw, nadat zij 48 uur zonder voedsel of water zaten.

In Griekenland daalde de temperatuur tot -14° Celsius. Ook hier overleed een Afghaanse vluchteling. De lage en zeer koude temperaturen zijn zeer uitzonderlijk voor Zuid-Europa. “Het is volstrekt onaanvaardbaar dat vluchtelingen doodvriezen, terwijl de Europese leiders wegkijken voor het lijden van mensen op hun stoep”, aldus Tom Viita van Christian Aid. 

Brandhout
In Servië zijn er momenteel 7.200 vluchtelingen geregistreerd. Daarnaast zijn er nog vele niet-geregistreerde migranten, die aan de kou proberen te ontkomen, aldus Darko Tot (directeur Caritas Servië). “Het ontbreekt vluchtelingen en arme mensen aan brandhout, nog steeds een van de belangrijkste brandstoffen voor de meerderheid van de huizen in Servië.”

Hulp
Zowel Caritas International en Christian Aid dragen momenteel bij in de verhuizing van vluchtelingen naar verwarmde gebouwen en het verstrekken van warme maaltijden, water en sanitair. Ook geven zij deze groep mensen financiële en juridische bijstand.

Bron: Caritas International/Kerknet.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Al 1,3 miljoen euro voor Syrische vluchtelingen

Al 1,3 miljoen euro voor Syrische vluchtelingen

Metterdaad-kijker neemt operatiekosten voor zijn rekening

vluchtelingen
Het jaar van... Margriet van der Woerd

Het jaar van... Margriet van der Woerd

'Met veel mensen kun je iets ontzettend moois bereiken'

Joëlle Post

vluchtelingen
‘The Good Million’ stopt bij 72.000 euro

‘The Good Million’ stopt bij 72.000 euro

“Ik begon echt te geloven dat 1 miljoen haalbaar was.”

Joëlle Post

vluchtelingen

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips