Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Trump is niet alleen maar goed nieuws voor Israël

CU-kamerlid Joël Voordewind: "tweestaten-oplossing ver weg"

in Nieuws

Het is te hopen dat Palestijnse christenen niet het slachtoffer worden van de verwachte pro-Israëlkoers van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Dat zegt ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind in een videoboodschap vanaf een werkbezoek in Israël.

Voordewind wijst vooruit naar de inauguratie van Donald Trump, aanstaande vrijdag 20 januari: "Men kijkt hier, als ik de verhalen hoor, wel heel erg hoopvol uit naar die nieuwe president. Men verwacht veel meer steun dan van de oude president Obama."

Hoewel de VS de staat Israël sinds de oprichting in 1948 gesteund heeft, heeft dat vertrouwen onder Obama een flinke deuk opgelopen. Het is geen geheim dat Barack Obama en de Israëlische premier Benyamin Nethanyahu elkaar niet liggen. En voor het eerst in de geschiedenis heeft Amerika deze maand geen veto uitgesproken tegen een VN-resolutie die kritisch is op Israël.

Veel Israëli's hopen dat er onder Trump een andere (pro-Israël) wind zal waaien. Volgens Voordewind moet de internationale gemeenschap niet alleen oog hebben voor de Israëli's. Hij hoopt dat de Palestijnen niet het slachtoffer worden van de nieuwe koers van Trump: "Tegelijkertijd hoop ik, dat Amerika ook oog zal hebben voor het lot van de Palestijnen en Palestijnse christenen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Christelijke partijen vinden elkaar in ‘rustig debat’

Meer onrust buiten dan in de zaal

verkiezingen...
‘Iran blijft grootste bedreiging voor vrede Midden-Oosten’

‘Iran blijft grootste bedreiging voor vrede Midden-Oosten’

BLOG Deel 3 | Joël Voordewind reageert op atoomdeal

politiek en...
'Laat verzoeningsprojecten geen politieke speelbal worden'

'Laat verzoeningsprojecten geen politieke speelbal worden'

BLOG Deel 2 | Joël Voordewind vanuit Israël

Israël

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips