Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Samenwerking McDonald’s en Vaticaan: Gratis maaltijden daklozen

Paus Franciscus wil extra maatregelen tijdens strenge winter

Een unieke samenwerking: McDonald’s gaat op verzoek van het Vaticaan gratis maaltijden uitdelen aan daklozen. De aartsbisschop vroeg namens Paus Franciscus om extra maatregelen om daklozen in Rome te beschermen. McDonald’s zal vanaf aanstaande maandag elke week 1000 lunches gratis uitdelen in het gebied rond het Vaticaan.

De woordvoerder van de onlangs geopende McDonald’s, gelegen in de schaduw van de St. Peter’s basiliek in Rome, zegt zelf benaderd te zijn. De Italiaanse liefdadigheidsinstelling Medicina Solidale, welke zorg biedt aan armen, heeft de wereldwijde hamburgerketen gevraagd om een wekelijkse donatie. Vrijwilligers van de organisatie zullen de maaltijden ophalen bij de McDonald’s en deze verspreiden rondom het plein in Vaticaanstad. “Het verstrekken van een maaltijd zorgt ervoor dat mannen en vrouwen die op straat leven genoeg eiwitten en vitaminen binnen krijgen” aldus Luca Ecrolli, directeur van de liefdadigheidsinstelling. “Ik ben heel erg blij met deze samenwerking met McDonald’s.”

Ecrolli vervolgt: “Om dit voor elkaar te krijgen hebben we samengewerkt met aartsbisschop Konrad Krajewski; hij is verantwoordelijk voor maaltijden en liefdadigheidsdiensten namens de Paus. Als gevolg van het strenge winterweer heeft Paus Franciscus aan Krajewski gevraagd om extra maatregelen te nemen om de daklozen in Rome te beschermen. Zo heeft de paus gevraagd om opvangplekken die 24 uur per dag open moeten zijn, extra slaapzakken en auto’s van het Vaticaan die beschikbaar moeten zijn voor daklozen zodat zij niet buiten hoeven te verblijven.

Beeld: CNS/Paul Haring

Geschreven door:

Nathalie van 't Slot

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

Schrijver Johan Lock te gast in ‘EO Onderweg’

‘Ik ben helemaal klaar met kerken die continu ‘namens God’ praten’

kerk 19 mei 2018
De zondag van een blije kerkganger

De zondag van een blije kerkganger

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Ook kerken moeten straks voldoen aan de nieuwe privacywet

Maar zijn ze er wel klaar voor?

Joëlle Post

kerk 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’