Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuwjaarswens: “Wees een bron van zegen”

Gebed van Arie van der Veer voor 2017

Rond de jaarwisseling blikken we niet alleen terug op het oude jaar. We kijken ook uit naar het nieuwe jaar. Ds. Arie van der Veer deelt zijn hoop voor het jaar 2017 met ons: “Wees een bron van zegen”.

Wat is uw gebed voor het komende jaar?
Ds. Arie van der Veer: “We leven nu natuurlijk in een vrij onzekere en spannende tijd. In maart hebben we de verkiezingen in ons eigen land. De hele wereld kijkt vol spanning toe wat Trump gaat doen. In China groeit de kerk, maar in westerse wereld lijken we juist het christendom te verliezen.

Daar maak ik me zorgen over. Mensen in Nederland denken dat de kerk alleen maar krimpt. Blijkbaar zijn we niet genoeg zichtbaar, zijn we geen zoutend zout of lichtend licht. Toch geeft God ons wel die opdracht.

Ik hoop dat mensen, als ze God willen vinden, bij ons als christenen terecht kunnen. Dat wij ze welkom heten. Dat we als christenen niet alleen mopperen als de Bijbel weer eens wordt bespot. God wil ons als instrument gebruiken. Daarom bid ik dat we als christenen een bron van zegen zullen zijn. We mogen niet alleen om zegen bidden, we mogen ook anderen tot een zegen zijn. In Gods kracht.”

De opdracht om tot zegen te zijn, wordt ook mooi bezongen in het lied ‘Gebed om zegen’ van Sela:

Bekijk ook de overdenking van ds. Arie van der Veer in De Kapel.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post