Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuwjaarswens: “Wees een bron van zegen”

Gebed van Arie van der Veer voor 2017

Rond de jaarwisseling blikken we niet alleen terug op het oude jaar. We kijken ook uit naar het nieuwe jaar. Ds. Arie van der Veer deelt zijn hoop voor het jaar 2017 met ons: “Wees een bron van zegen”.

Wat is uw gebed voor het komende jaar?
Ds. Arie van der Veer: “We leven nu natuurlijk in een vrij onzekere en spannende tijd. In maart hebben we de verkiezingen in ons eigen land. De hele wereld kijkt vol spanning toe wat Trump gaat doen. In China groeit de kerk, maar in westerse wereld lijken we juist het christendom te verliezen.

Daar maak ik me zorgen over. Mensen in Nederland denken dat de kerk alleen maar krimpt. Blijkbaar zijn we niet genoeg zichtbaar, zijn we geen zoutend zout of lichtend licht. Toch geeft God ons wel die opdracht.

Ik hoop dat mensen, als ze God willen vinden, bij ons als christenen terecht kunnen. Dat wij ze welkom heten. Dat we als christenen niet alleen mopperen als de Bijbel weer eens wordt bespot. God wil ons als instrument gebruiken. Daarom bid ik dat we als christenen een bron van zegen zullen zijn. We mogen niet alleen om zegen bidden, we mogen ook anderen tot een zegen zijn. In Gods kracht.”

De opdracht om tot zegen te zijn, wordt ook mooi bezongen in het lied ‘Gebed om zegen’ van Sela:

Opwekking 710 Sela - Gebed om Zegen (CD/DVD Live in Utrecht)

Bekijk ook de overdenking van ds. Arie van der Veer in De Kapel.

Geschreven door:

Arie van der Veer

Presentator, dominee en schrijver

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De kracht van een retraite

De kracht van een retraite

Stil worden vergt oefening, deze tips gaan je helpen

Mirjam van der Vegt

5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

islam en... 18 mei 2018
John van den Heuvel: 'Ik bid regelmatig tot God'

John van den Heuvel: 'Ik bid regelmatig tot God'

Misdaadverslaggever maakt 'niet de leukste periode' in zijn leven door

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’