Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Israëlische rabbijnen promoten polygamie

Polygamie als maatregel in de strijd tussen Joden en Arabieren

in Nieuws

De Israëlische rabbijnen zien de Arabische bevolkingsgroep die in Israël en Palestina wonen als een demografisch gevaar. Het rabbinaat moedigt polygamie dan ook actief aan en faciliteert het om de Joden een voorsprong te geven.

Volgens de Joodse wet mogen vrouwen niet met meer dan één man te trouwen. De wet staat echter wel toe dat mannen met meerdere vrouwen trouwen. Dat meldt de Israëlische nieuwswebsite ‘The Times Of Israel’.

Vrijgezel
Het gaat hierbij om rabbijnen die horen bij de Joodse groep ‘The Complete Jewish Home’. Ze willen niet alleen verhinderen dat de Joodse bevolkingsgroep een minderheid wordt. De groep wil ook het aantal vrouwen binnen de gemeenschap dat vrijgezel is verminderen. Er worden regelmatig bijeenkomsten gehouden voor stellen die op zoek zijn naar een extra vrouw in de familie.

Mannen moeten wel eerst toestemming vragen aan het rabbinaal gerechtshof om een tweede vrouw te mogen trouwen. Officieel is in Israël polygamie verboden sinds 1977, maar de autoriteiten zien het grotendeels door de vingers. 

Discriminatie
Een woordvoerder van ‘The Complete Jewish Home’ meldt tegen Channel 10 dat de wet niet wordt gehandhaafd binnen de Arabische gemeenschap. De wet is in zijn ogen dan ook discriminerend naar Joden toe. “In de praktijk wordt polygamie daar gewoon toegestaan en daarom groeit de Arabische bevolking harder dan de Joodse.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit is Israëls meest controversiële film

Dit is Israëls meest controversiële film

‘A New Spirit’ draait om geloof in Jezus als Messias: bekijk de trailer

Gert-Jan Schaap

Israël
‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

National Geographic duikt in het leven van Jezus

Willem Bikker

Israël
Messiaans-joodse zangeres verrast jury tijdens Israëlische talentenjacht

Messiaans-joodse zangeres verrast jury tijdens Israëlische talentenjacht

Tslil Goldman: 'God gebruikt mij om te getuigen van Jezus'

Joëlle Post

Israël