Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Evangelische christen nieuwe directeur CIA

Republikein Mike Pompeo is beëdigd als directeur van de CIA

in Nieuws

Sinds maandag is de evangelische christen Mike Pompeo officieel het hoofd van de CIA. President Donald Trump wees hem aan om John Brennan op te volgen. De bevestiging liet een aantal dagen op zich wachten. Een aantal Democraten maakten zich zorgen over zijn opvattingen, waardoor de bevestiging wat vertraging opliep.

Pompeo heeft in het verleden gezegd dat moslims die beweren dat de islam ‘de enige weg’ is, aangepakt moeten worden. Zulke mensen zijn in zijn ogen een gevaar voor Amerika. Hij riep daarbij christenen op om ‘te bidden, te vechten en te zorgen dat iedereen weet dat Jezus Christus onze redder en de enige oplossing voor deze wereld is'. 

Veiligheid
Pompeo geeft aan vereerd te zijn om samen met Trump te mogen werken en om Amerika te beschermen en te dienen. Trump zei over Pompeo: “Hij zal een briljante en onverbiddelijke leider zijn voor onze inlichtingendiensten.”

Waterboarden
Pompeo zou vrijdag al bevestigd worden als hoofd van de CIA. Tot maandag werd dit door een aantal Democraten tegengehouden. Zij hadden vragen bij sommige opvattingen van Pompeo. In de strijd tegen terrorisme wil hij het mogelijk maken dat data van burgers opnieuw verzameld kunnen worden. Ook sluit Pompeo niet uit dat hij het huidige verbod op ‘waterboarden’ -een omstreden verhoortechniek- intrekt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Biedt de Bijbel ruimte voor euthanasie?

Biedt de Bijbel ruimte voor euthanasie?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

'Aanpak christenvervolging in Nederland moet hoogste prioriteit krijgen'

'Aanpak christenvervolging in Nederland moet hoogste prioriteit krijgen'

ChristenUnie en SGP willen Kamervragen stellen aan minister Blok

Sjoerd Wielenga

Waarom Ahmed Aboutaleb werklozen wil laten sporten

Waarom Ahmed Aboutaleb werklozen wil laten sporten

'Politiek en kerken kunnen rol spelen in sportactiviteiten'

Sjoerd Wielenga

Zij schelen 19 jaar

De vonk sloeg over in de Praxis: Kirsten was 18 ("bijna 19") en Dirk 37 jaar. Het leeftijdsverschil weerhield ze niet om drie jaar later in het huwelijksbootje te stappen. "Hij is niet echt een oude wijze man ofzo."