Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Weldoener betaalt alle boodschappen van voedselbank

Mooi kerstpakket voor bijstandsgezinnen

in Nieuws

De eigenares van een kleine, christelijke voedselbank in Biddinghuizen besloot uit eigen zak kerstpakketten te kopen voor de gezinnen die zij onderhoudt. Bij de kassa van de supermarkt overkwam haar iets wonderlijks.

Sinds enkele jaren runnen Mike en Marga Valk een kleinschalige voedselbank in Biddinghuizen. Door een twaalftal gezinnen één à tweemaal per week van een voedselpakket te voorzien, willen zij vanuit hun christelijke overtuiging minder bedeelde mensen ondersteunen. Wanneer mensen vragen waarom zij dit werk doen, spreken zij vrijmoedig over hun geloof.

In de afgelopen week had Marga de sterke overtuiging dat zij de gezinnen niet alleen van een voedselpakket moest voorzien, maar dat zij hen ook een kerstpakket zou moeten geven. Deze gedachte was zo sterk, dat zij de indruk had dat deze van God afkomstig was. Marga besloot de pakketten uit eigen zak te betalen, ook al hebben Mike en Marga het zelf niet breed.

Verrassende daad
Toen zij alles voor de pakketten in een supermarkt bij elkaar gewinkeld had, kwam zij met een aantal volgeladen winkelwagentjes bij de kassa aan. Een andere klant maakte half grappend de opmerking dat Marga met deze boodschappen het volgende jaar wel door zou komen. Hierop vertelde ze dat zij met haar man een voedselbank runt en dat alle mensen die door hun ondersteund worden een kerstpakket krijgen. Op enige afstand werd het gesprek door een man gevolgd, die op gegeven ogenblik naar Marga toeliep. Hij wilde wat extra informatie over de voedselbank hebben. Op het moment dat er afgerekend moest worden pakte hij zijn pinpas, stak deze in het pinapparaat en rekende alle aankopen voor Marga af.

Bron: EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

5 tips voor échte ontmoetingen met daklozen

5 tips voor échte ontmoetingen met daklozen

Straatpastor Luc Tanja deelt zijn ervaringen in 'Open Huis'

'Pleegzorg is wel een beetje verslavend'

'Pleegzorg is wel een beetje verslavend'

Van kortdurende crisisopvang tot jarenlange, intensieve begeleiding van andermans kroost: al sinds 1999 zetten Annemarie (47) en Maurits (49) van...

Maria helpt prostituees in Griekenland

Maria helpt prostituees in Griekenland

Baken van hoop op een donkere plek

Zij schelen 19 jaar

De vonk sloeg over in de Praxis: Kirsten was 18 ("bijna 19") en Dirk 37 jaar. Het leeftijdsverschil weerhield ze niet om drie jaar later in het huwelijksbootje te stappen. "Hij is niet echt een oude wijze man ofzo."