Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

The Passion verenigt kerken Leeuwarden

Kerken komen samen voor The Passion

in Mediatips

De komst van The Passion leidt tot een betere samenwerking tussen de verschillende kerken in Leeuwarden. Tot nu toe lukte dat nog niet zo goed. Vertegenwoordigers van de kerken, van katholieken tot orthodox-gereformeerden en evangelischen, kwamen samen voor een brainstormsessie.

"Leeuwarder kerken verbinden bleek een moeizame opgave, tot in oktober bekend werd dat The Passion zou komen," aldus Richard Santinge, voorganger van de Vrije Baptistengemeente. Hij sprak voor de vertegenwoordigers van de rooms-katholieken, doopsgezinden, orthodox-gereformeerden en evangelischen. “Ik zie The Passion als gelegenheid om een stukje eenheid te creëren.” Het evenement is volgens hem een uitgelezen kans om mensen te verbinden met het grote verhaal van Christus. Zeker mensen die niets weten van christelijke feestdagen als Goede Vrijdag en Pasen.

Ark
De vertegenwoordigers kwamen voor een brainstormsessie bij elkaar in de Fonteinkerk, om ideeën te bedenken voor een verdieping van het verhaal van The Passion. Leider van de avond was Gerjo van Eijnsbergen. Hij wist te melden dat de verhalenark van poppenspeler Aad Peters met Pasen 2017 in Leeuwarden zal liggen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Een meeslepend verhaal

Een meeslepend verhaal

Blog van Annemarie van Heijningen

Annemarie van Heijningen

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

14 augustus 2018
2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

Oecumenische olympiade zorgt voor goede relaties tussen kerken

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’