Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

The Passion verenigt kerken Leeuwarden

Kerken komen samen voor The Passion

in Mediatips

De komst van The Passion leidt tot een betere samenwerking tussen de verschillende kerken in Leeuwarden. Tot nu toe lukte dat nog niet zo goed. Vertegenwoordigers van de kerken, van katholieken tot orthodox-gereformeerden en evangelischen, kwamen samen voor een brainstormsessie.

"Leeuwarder kerken verbinden bleek een moeizame opgave, tot in oktober bekend werd dat The Passion zou komen," aldus Richard Santinge, voorganger van de Vrije Baptistengemeente. Hij sprak voor de vertegenwoordigers van de rooms-katholieken, doopsgezinden, orthodox-gereformeerden en evangelischen. “Ik zie The Passion als gelegenheid om een stukje eenheid te creëren.” Het evenement is volgens hem een uitgelezen kans om mensen te verbinden met het grote verhaal van Christus. Zeker mensen die niets weten van christelijke feestdagen als Goede Vrijdag en Pasen.

Ark
De vertegenwoordigers kwamen voor een brainstormsessie bij elkaar in de Fonteinkerk, om ideeën te bedenken voor een verdieping van het verhaal van The Passion. Leider van de avond was Gerjo van Eijnsbergen. Hij wist te melden dat de verhalenark van poppenspeler Aad Peters met Pasen 2017 in Leeuwarden zal liggen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Pastoor Verkampen en de koffiekan

Pastoor Verkampen en de koffiekan

Blog van Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

11 oktober 2018
Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale