Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Stuur eens een originele kerstkaart!

Jozef en Maria in het Midden-Oosten van nu

in Geloven

De organisatie 'Doctors of the World' heeft een serie alternatieve kerstkaarten gemaakt. Zo willen ze mensen herinneren aan de miljoenen vluchtelingen die in 2016 hun huis moesten verlaten.

“We hebben deze campagne in de eerste week van Advent gelanceerd om de werkelijkheid te laten zien van leven in het Midden-Oosten in de tijd rond Kerst,” aldus uitvoerend directeur Leigh Daynes. “In een tijd van het jaar waarin velen van ons vooral aan vrede en goedheid denken, willen wij mensen aanzetten om ook eens buiten hun eigen grenzen te kijken. We willen een publiek debat uitlokken over het effect van leven in conflictgebied met de feestdagen.”

Bom
Je kunt een set kerstkaarten kopen met vier verschillende ontwerpen. Op één van de kaarten reizen Jozef en Maria door een plaats met gebombardeerde gebouwen op zoek naar een plek om te overnachten. Een andere kaart laat de drie wijzen zien die opkijken naar een vliegtuig dat juist een bom laat vallen.

De opbrengst van de kaarten wordt gebruikt om het werk te financieren dat de organisatie voor gezondheidszorg in het Midden-Oosten doet.

De kerstkaartenset is verkrijgbaar via de website van Doctors of the World. Het is een Engelse website, maar ze kunnen ook naar Nederland leveren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons