Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Stuur eens een originele kerstkaart!

Jozef en Maria in het Midden-Oosten van nu

in Geloven

De organisatie 'Doctors of the World' heeft een serie alternatieve kerstkaarten gemaakt. Zo willen ze mensen herinneren aan de miljoenen vluchtelingen die in 2016 hun huis moesten verlaten.

“We hebben deze campagne in de eerste week van Advent gelanceerd om de werkelijkheid te laten zien van leven in het Midden-Oosten in de tijd rond Kerst,” aldus uitvoerend directeur Leigh Daynes. “In een tijd van het jaar waarin velen van ons vooral aan vrede en goedheid denken, willen wij mensen aanzetten om ook eens buiten hun eigen grenzen te kijken. We willen een publiek debat uitlokken over het effect van leven in conflictgebied met de feestdagen.”

Bom
Je kunt een set kerstkaarten kopen met vier verschillende ontwerpen. Op één van de kaarten reizen Jozef en Maria door een plaats met gebombardeerde gebouwen op zoek naar een plek om te overnachten. Een andere kaart laat de drie wijzen zien die opkijken naar een vliegtuig dat juist een bom laat vallen.

De opbrengst van de kaarten wordt gebruikt om het werk te financieren dat de organisatie voor gezondheidszorg in het Midden-Oosten doet.

De kerstkaartenset is verkrijgbaar via de website van Doctors of the World. Het is een Engelse website, maar ze kunnen ook naar Nederland leveren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’