Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus schrijft brief aan Assad

'Bescherm de burgers, laat hulp toe'

in Nieuws

Paus Franciscus heeft de Syrische president Assad in een persoonlijke brief gevraagd de internationale wetten te respecteren. Alleen op die manier worden burgers in Syrië beschermd en kan hulp de bedreigde mensen bereiken.

De brief is bij Assad bezorgd door de pauselijke nuntius Mario Zenari in de Syrische hoofdstad Damascus. In de brief veroordeelt de paus elke vorm van geweld en extremisme van wie dan ook. Tegelijk dringt hij bij Assad en de internationale gemeenschap aan op het einde van de oorlog en het herstel van de vrede.

Zondagmiddag herhaalde paus Franciscus tijdens het angelusgebed zijn oproep voor vrede in de stad Aleppo en in de rest van het land. Hij stelde toen ook dat iedereen te makkelijk gewend is geraakt aan de oorlog en vernietiging in Syrië.

De burgeroorlog in Syrië duurt nu al vijf jaar en heeft honderdduizenden levens geëist.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

De Venezolaanse oppositie heeft de hulp van paus Franciscus ingeroepen om een eind te maken aan de ernstige politieke en economische crisis in het...

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

@Franciscus derde meest gevolgde wereldleider

Gert-Jan Schaap

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Getrouwde priesters mogelijke oplossing priestertekort

Zij schelen 19 jaar

De vonk sloeg over in de Praxis: Kirsten was 18 ("bijna 19") en Dirk 37 jaar. Het leeftijdsverschil weerhield ze niet om drie jaar later in het huwelijksbootje te stappen. "Hij is niet echt een oude wijze man ofzo."