Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Joop Braakhekke (75) overleden

Joop Braakhekke is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij leed al geruime tijd aan alvleesklierkanker. In september bleek de slopende ziekte terug te zijn, nu met uitzaaiingen in zijn lever en longen. ,,Een enorme klap'', zei hij toen.

in Mediatips

Kookgek Joop Braakhekke vertelde in 2012 in het programma 'De Kist' onder het genot van een goed glas wijn, over zijn onbegrip voor de dood. 'Ik moet er niet te veel over nadenken, anders word ik gek.'

Joop zorgt elk weekend voor zijn 102 jaar oude moeder. `Ik zie, elke week weer, hoe ze haar einde nadert. Dat is moeilijk.' Nu hij haar ziet aftakelen, denkt hij ook meer na over zijn eigen dood.

In tegenstelling tot de band tussen Joop en zijn moeder was de relatie met zijn vader moeizaam. Toch heeft zijn dood Joop veel pijn gedaan. `Hij was stapel op me, dat voelde ik.'

Alhoewel Joop inmiddels de zeventig is gepasseerd en zijn restaurant heeft verkocht, zit hij nog vol levenslust. Kefah ontmoet een emotionele man die nog lang niet klaar is met het leven.

Presentator Kefah Allush rijdt in zijn okergele oldtimer en heeft met uitgesproken Nederlanders een goed gesprek over leven en dood. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons