Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Deze Barnevelder verbluft YouTubers met orgelspel

Barnevelds orgel gaat via YouTube de wereld over

in Mediatips

De Barnevelder Gert van Hoef (22) heeft zoveel fans op YouTube, dat hij bijna kan tippen aan Nick en Simon. Deze volgers hebben hem echter niet gevonden om zijn zang- of gametalent: het is zijn orgelspel waarmee hij miljoenen mensen over de hele wereld raakt.

Het begint allemaal zo’n 8 jaar geleden: de dan 14-jarige Gert van Hoef plaatst zijn eerste video, waarin hij foutloos Bachs Toccata en Fugue speelt. Zijn inspiratie is een ander YouTube-filmpje, die hij net zo lang heeft nagespeeld tot hij het stuk volledig in de vingers had. Binnen korte tijd is Gerts video een half miljoen keer bekeken. “Mensen vonden het geweldig omdat ik een klein, schattig jongetje met pluizig haar was, die zo’n moeilijk stuk kon spelen”, legt Gert uit aan het Algemeen Dagblad.

De video waar het mee begon:

Bach Toccata and Fugue (my best version on my home organ)

Het verhaal wordt nog verbluffender als blijkt dat Gert pas een jaar hiervoor is begonnen met orgellessen van zijn opa. Daarom typeert juist deze Bach-video Gert, die “alles om zich heen vergeet” als hij enthousiast is. “Ik oefende soms wel tien uur op een dag”, vertelt hij in het AD.

Mensen ontroeren
Inmiddels heeft de Barnevelder zo’n 20 duizend fans. Door die bekendheid kan hij steeds meer concerten geven. Hij krijgt ansichtkaarten van luisteraars van over de hele wereld, die zijn geraakt door zijn muziek. En dat is precies wat hij wil: mensen ontroeren met orgelmuziek. “Als ik speel, ben ik intens gelukkig. Ik stop er al mijn emotie in.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk
Sharon Kips te gast bij Andries

Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

christelijke...
Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans