Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

7 x jouw favoriete kerstlied net even anders

YouTubers coveren je favoriete kerstnummers

in Geloven

Waarschijnlijk luister je al een paar weken naar kerstmuziek. En misschien heb je zo onderhand alle nummers wel een keer gehoord en ben je toe aan iets nieuws. Daarom laten we hier 7 van je favoriete kerstnummers zien, maar dan net even anders. Deze YouTubers zongen of speelden een cover van bekende kerstliederen.

1.  Joy To The World (Pentatonix)
Dit is een prachtige acapella versie van het klassieke kerstlied. De 5-koppige groep begon ooit alleen op YouTube, maar touren nu regelmatig over de hele wereld. Al hun nummers zijn acapella, dus zonder instrumenten opgenomen. Sinds een aantal jaren brengen ze jaarlijk rond Kerst een nieuwe muziekvideo uit van een kerstlied, dus ook dit jaar. ‘Joy To The World’ is het nummer wat ze vorig jaar uitbrachten. 

[Official Video] Joy To The World – Pentatonix

2. Angels We Have Heard on High (The Piano Guys)
Deze groep mannen plaatst veel instrumentale nummers op hun YouTube-kanaal. Meestal gebruiken ze daarvoor zowel een piano als cello. In dit geval pakken ze het iets anders aan. De 4 mannen spelen met z’n allen samen op één piano. Het ziet er alleen al gaaf uit. En het klinkt ook nog eens goed. 

Angels We Have Heard on High (Christmas w/ 32 fingers and 8 thumbs) - The Piano Guys

3. O come, O come, Emmanuel (Christina Grimmie)
Christina Grimmie is een christelijke zangeres die bekend is geworden door haar covers op YouTube en deelname aan ‘The Voice’ in de VS. Afgelopen zomer werd ze neergeschoten vanwege haar geloof. Gelukkig staan al haar video’s gewoon nog online en mogen we daar van genieten. Hier zingt ze - zonder enige instrumentale begeleiding - het bekende kerstnummer ‘O come, O come, Emmanuel’.

4. What Child is This (Lindsey Stirling)
Als je denkt dat vioolmuziek suf is, moet je eens een video van Lindsey Stirling kijken. Dan ben je daar snel van genezen. Ze trekt vaak alles uit de kast voor haar muziekvideo’s. In deze, al wat oudere, video houdt ze het wel redelijk eenvoudig. Ze speelt een prachtige, instrumentale cover van ‘What Child Is This’.

What Child is This - Lindsey Stirling

5. O Holy Night (Peter Hollens)
“Alles wat je hoort is gemaakt met de menselijke stem. En soms wat gestamp of geklap.” Dat is wat Peter Hollens over zijn eigen muziek zegt. Ook hij zingt dus acapella, maar doet dat (meestal) in z’n eentje. In deze video covert hij de klassieker ‘O Holy Night’.

O Holy Night - Peter Hollens - A Cappella

6. Silent Night (Sam Tsui & Yasmeen Al-Mazeedi)
Sam Tsui is wat covers op YouTube betreft ondertussen al een veteraan. Hij plaatste zijn eerste video 5 jaar geleden en heeft er nu meer dan 150 op zijn naam staan. In deze video zingt en speelt hij ‘Silent Night’ samen met violiste Yasmeen. 

Silent Night - Sam Tsui ft. Yasmeen Al-Mazeedi

7. Mary, Did You Know? (Voctave & Mark Lowry)
Voctave is een acapella groep van zo’n 10 zangers. In deze video zingen ze samen met Mark Lowry het bekende nummer ‘Mary, Did You Know?’. Wat het extra bijzonder maakt, is dat Mark Lowry de tekst van dit nummer zelf heeft geschreven in de jaren '80. 

Mary, Did You Know - Voctave feat. Mark Lowry

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het verhaal achter het lied 'Reckless Love'

Het verhaal achter het lied 'Reckless Love'

‘Het woord roekeloos beschrijft de manier waarop God ons beschermt’

Joëlle Post

christelijke... 15 juni 2018
Zo werden deze bekende Opwekkingsliederen bedacht

Zo werden deze bekende Opwekkingsliederen bedacht

De tekstschrijvers van 'Abba Vader', 'Jezus alleen' en 'Er is een dag' over hun lied

Opwekking 12 juni 2018
‘Er rust genade op dat lied’

‘Er rust genade op dat lied’

Tekstschrijver Hans Maat schreef 'Ik zal er zijn'

Reinald Molenaar

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’