Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Onderzoek: "Kerkgangers leven langer"

Studie laat zien dat kerkgang gezond is

in Geloven

Onderzoekers van de universiteit van Harvard kwamen erachter dat kerkgang goed is voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Mensen die minstens één keer per week een religieuze dienst bezoeken, leven langer.

Volgens het onderzoek komt dit door de hoopvolle boodschap die de gemeenteleden meekrijgen tijdens christelijke diensten. Mensen met een sterk geloof hebben zelfs 57 procent minder kans op een depressie. Ook fysiek word je gezonder wanneer je regelmatig naar de kerk gaat. Je krijgt onder andere een betere bloeddruk, minder hartklachten en een beter immuunsysteem.

Bidden
Niet alleen kerkgang is goed voor je lichaam (en geest), ook bidden helpt je gezondheid. Mensen die elke dag bidden of mediteren, hebben veertig procent minder kans op een hoge bloeddruk dan degenen die dit niet regelmatig doen. Daarnaast is bidden goed voor je immuunsysteem.

De onderzoekers maken geen onderscheid tussen religies, maar geven wel aan dat de zelfmoordcijfers onder christenen en joden lager zijn dan die van andere religies. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan