Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Medewerker dacht te handelen in bedrijfsbelang"

Anne Westerduin over 'fraude' bij Groene Bijbel

in Geloven

Pas na de lancering van de Groene Bijbel op 23 november ontdekte uitgeverij Royal Jongbloed dat de Groene Bijbel toch niet op gerecycled papier is gedrukt. "Gek genoeg begrijp je ook wel weer hoe iemand tot zoiets komt."

In de persverklaringen die Jongbloed gisteren deed uitgaan sprak de uitgever van "interne fraude". Daarbij bleef onduidelijk of een medewerker persoonlijk voordeel heeft gehaald uit deze fout. Uit het interview van de directeur van de uitgeversgroep van Royal Jongbloed met met Omroep Friesland blijkt dat met 'fraude' wordt bedoeld dat de desbetreffende man een "bewuste fout" heeft gemaakt. 

Bedrijfsbelang
Volgens Anne Westerduin dacht de medewerker ook nog te handelen in bedrijfsbelang. Tijdens het productieproces bleek namelijk dat het onmogelijk is om een dundruk-Bijbel te maken op gerecycled papier. Uit het intern onderzoek blijkt nu dat de medewerker bewust de fout gemaakt heeft. Hij wist dat in de pers nadrukkelijk beloofd was dat de Groene Bijbel gedrukt zou worden op gerecycled papier van oude Bijbels. Hij heeft toen besloten om nieuw papier te gebruiken dat wel de "look and feel" heeft van gerecycled papier.

Bekijk het hele interview.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 27)

Bart van Delen

christelijke... 2 juli 2018
Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

duurzaamheid 23 juni 2018
‘Hoe kun je avondmaal vieren en het vliegtuig pakken?’

‘Hoe kun je avondmaal vieren en het vliegtuig pakken?’

Pleidooi voor een duurzame levensstijl

Tirza van der Graaf

duurzaamheid 31 mei 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’