Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

De Bijbel extremistisch? Russische rechtbank oordeelt

Gideons eisen Bijbels terug

in Geloven

Een Russische rechtbank in de buurt van Sint-Petersburg buigt zich vandaag over de vraag of de Bijbel een extremistische publicatie is, dat meldt kerknet.be.

De aanleiding van de rechtszaak is een partij Bijbels van de Gideons, die door de Russische douane in beslag is genomen. Vooraf was geen aanvraag voor de import van uitgaven met extremistische inhoud ingediend. Volgens de advocaat van de Gideons was dat niet nodig wegens een wetswijziging waardoor de Bijbel niet als een extremistische publicatie beschouwd mag worden.

Gideons
The Gideons International is een christelijke organisatie die wereldwijd actief is op het gebied van Bijbelverspreiding. Ze zijn onder andere bekend van de gratis Bijbels die ze beschikbaar stellen in hotels en vakantieverblijven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voetballer Lukaku geeft evangelisatie-les

Voetballer Lukaku geeft evangelisatie-les

Belgische voetballer krijgt bijbel van sportverslaggever

Bijbelvertalers geven geheime trainingen in risicogebieden

Bijbelvertalers geven geheime trainingen in risicogebieden

Wycliffe Associates verdubbelen inspanning om Gods Woord te delen, ondanks aanslag.

Lucas-in-gewone-taal binnen een maand uitverkocht

Lucas-in-gewone-taal binnen een maand uitverkocht

"Het evangelie volgens Lucas in gewone taal is een mooie eerste stap."

Zij schelen 19 jaar

De vonk sloeg over in de Praxis: Kirsten was 18 ("bijna 19") en Dirk 37 jaar. Het leeftijdsverschil weerhield ze niet om drie jaar later in het huwelijksbootje te stappen. "Hij is niet echt een oude wijze man ofzo."