Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Saudi-Arabië zet biddende christenen uit

Christenen gearresteerd om bidden in eigen woning

in Nieuws

Saudi-Arabië heeft 27 Libanese christenen het land uitgezet omdat ze samen baden in een woning. Onder hen zijn ook enkele kinderen. Dat heeft het rooms-katholieke EWTN News afgelopen week gemeld.

Volgens de Saudische autoriteiten baden de christenen in de grensstad al-Khafji een “on-islamitisch gebed” en bezaten ze het evangelie. Christenen in Saudi-Arabië mogen hun geloof niet in het openbaar belijden. Sinds 2006 mogen ze wel bidden in privékring, maar dat is een rekbaar begrip. Zelfs thuis moeten de christenen zich aan strenge regels houden en is het bijvoorbeeld verboden om met mannen en vrouwen uit verschillende families te bidden. Overtreden ze deze regels, dan riskeren deze christenen arrestatie, opsluiting, deportatie en soms zelfs marteling.

Christenen maken slechts 3 procent uit van de bevolking in Saudi-Arabië en de hele gemeenschap bestaat grotendeels uit buitenlanders die in het land zijn voor hun werk. Op de ranglijst christenvervolging van de Open Doors staat Saudi-Arabië op de veertiende plaats. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo bidt een christen in Jemen

Zo bidt een christen in Jemen

'Heer, wilt U wereldwijd gelovigen inschakelen om voor ons te bidden?'

Mirjam Hollebrandse

Christenen bidden voor Kim Jong-un

Christenen bidden voor Kim Jong-un

Voor het eerst ook aandacht voor vervolgers tijdens Nacht van Gebed

Nederland en Vlaanderen bidden voor vervolgers

Nederland en Vlaanderen bidden voor vervolgers

Ruim 450 kerken doen mee aan dertigste Zondag voor de Vervolgde Kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans