Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Saudi-Arabië zet biddende christenen uit

Christenen gearresteerd om bidden in eigen woning

in Nieuws

Saudi-Arabië heeft 27 Libanese christenen het land uitgezet omdat ze samen baden in een woning. Onder hen zijn ook enkele kinderen. Dat heeft het rooms-katholieke EWTN News afgelopen week gemeld.

Volgens de Saudische autoriteiten baden de christenen in de grensstad al-Khafji een “on-islamitisch gebed” en bezaten ze het evangelie. Christenen in Saudi-Arabië mogen hun geloof niet in het openbaar belijden. Sinds 2006 mogen ze wel bidden in privékring, maar dat is een rekbaar begrip. Zelfs thuis moeten de christenen zich aan strenge regels houden en is het bijvoorbeeld verboden om met mannen en vrouwen uit verschillende families te bidden. Overtreden ze deze regels, dan riskeren deze christenen arrestatie, opsluiting, deportatie en soms zelfs marteling.

Christenen maken slechts 3 procent uit van de bevolking in Saudi-Arabië en de hele gemeenschap bestaat grotendeels uit buitenlanders die in het land zijn voor hun werk. Op de ranglijst christenvervolging van de Open Doors staat Saudi-Arabië op de veertiende plaats. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Een eigen gebed

Een eigen gebed

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

De kracht van een retraite

De kracht van een retraite

Stil worden vergt oefening, deze tips gaan je helpen

Mirjam van der Vegt

5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

islam en... 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’