Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

LutherBier groot succes

Lutheranen brouwen eigen bier ter gelegenheid van Lutherjaar

in Nieuws

Leden van de lutherse gemeenten in Amsterdam, Den Haag en Woerden brouwden voor de start van het Lutherjaar hun eigen LutherBier. De eerste 1000 liter van het bier werd zo snel verkocht dat er besloten werd om nog 1000 liter te brouwen.

Het LutherBier wordt gebrouwen door brouwerij De Zeven Deugden in Amsterdam. Volgens initiatiefnemer Masha de Haan is het bier amberkleurig en heeft het een alcoholgehalte van 6,2 procent. Het recept werd bedacht door de initiatiefnemers met hulp van de brouwerij. Het geheime ingrediënt, de Gravensteiner appel, zorgt voor een frisse appeltoon in het bier.

De doosjes van de eerste productie worden voor 31 oktober afgeleverd, zodat de biertjes bij het begin van de viering van 500 jaar Reformatie geopend kunnen worden. De tweede productie wordt pas in december bezorgd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

In memoriam Harry Kuitert

In memoriam Harry Kuitert

Hoe Kuitert zijn geloof verloor – en velen met hem

Mirjam Hollebrandse

5 redenen om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst

5 redenen om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst

Doe mee aan de eerste editie van Kerkproeverij

Mirjam Hollebrandse

Zij schelen 19 jaar

De vonk sloeg over in de Praxis: Kirsten was 18 ("bijna 19") en Dirk 37 jaar. Het leeftijdsverschil weerhield ze niet om drie jaar later in het huwelijksbootje te stappen. "Hij is niet echt een oude wijze man ofzo."