Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

LutherBier groot succes

Lutheranen brouwen eigen bier ter gelegenheid van Lutherjaar

in Nieuws

Leden van de lutherse gemeenten in Amsterdam, Den Haag en Woerden brouwden voor de start van het Lutherjaar hun eigen LutherBier. De eerste 1000 liter van het bier werd zo snel verkocht dat er besloten werd om nog 1000 liter te brouwen.

Het LutherBier wordt gebrouwen door brouwerij De Zeven Deugden in Amsterdam. Volgens initiatiefnemer Masha de Haan is het bier amberkleurig en heeft het een alcoholgehalte van 6,2 procent. Het recept werd bedacht door de initiatiefnemers met hulp van de brouwerij. Het geheime ingrediënt, de Gravensteiner appel, zorgt voor een frisse appeltoon in het bier.

De doosjes van de eerste productie worden voor 31 oktober afgeleverd, zodat de biertjes bij het begin van de viering van 500 jaar Reformatie geopend kunnen worden. De tweede productie wordt pas in december bezorgd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bill Hybels beschuldigd van seksueel onacceptabel gedrag

Bill Hybels beschuldigd van seksueel onacceptabel gedrag

Oudstenraad weerspreekt de aantijgingen na onderzoek

kerk
Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Landelijke Opschoondag biedt kans om zichtbaar te zijn in de wijk

Joëlle Post

kerk
Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans