Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerkklokken rond Mosul luiden weer

Christenen keren terug

in Nieuws

Iraakse troepen heroverden de afgelopen dagen verschillende plaatsen rond Mosul op IS. Christenen keren nu weer terug naar de steden en dorpen. Ze laten hun overwinning blijken door christelijke symbolen in ere te herstellen.

Bartella, een stadje op 10 kilometer afstand van Mosul, is sinds afgelopen zaterdag weer in handen van Iraakse regeringstroepen en Koerdische strijders. Het is één van de 80 plaatsen waar de IS weer is verjaagd.

Kerkklokken
Op de muren van een kerk in Bartella is nog een spreuk te lezen die IS daar plaatste: “Onze God is groter dan het kruis”. Irakese soldaten die de stad veroverden, plaatsten het kruis weer bovenop de kerk en luidden de kerkklokken. De herovering van de stad maakt bij veel soldaten en christenen emoties los. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips