Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

IS gijzelt 550 families in Mosul

"Burgers mogelijk als menselijk schild"

in Nieuws

Islamitische Staat heeft 550 families uit dorpen rond Mosul gehaald en geposteerd bij stellingen in de stad. Mogelijk willen de terroristen deze burgers gebruiken als menselijk schild wanneer het Iraakse leger de stad bereikt.

De Verenigde Naties beriepen zich vrijdag op bronnen in het bewuste gebied bij het vrijgeven van de informatie. In een van de dorpen heeft Islamitische Staat ook nog eens veertig inwoners vermoord, aldus het kantoor voor de mensenrechten van de VN in Genève.

Het Iraakse leger heeft samen met Koerdische eenheden vier dagen geleden de aanval op Mosul ingezet. De stad met naar schatting een tot anderhalf miljoen inwoners is van grote strategische betekenis. Het is het laatste grote IS-bolwerk in Irak.

Bid mee voor de burgers in Mosul op My Prayer For

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans