Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Interkerkelijk avondmaal in Enschede

Reformatorische kerken vieren samen avondmaal

in Nieuws

Zeven kerken vieren zondagmorgen 30 oktober in Enschede samen het heilig avondmaal. Alle kerken staan open en mensen kunnen kiezen in welke kerk ze de viering willen meemaken. Het is een bekroning van de onderlinge samenwerking.

In totaal zullen zeven kerkgebouwen hun deuren open zetten voor de viering van het Heilig Avondmaal, bericht de Raad van Kerken. De kerken die meedoen zijn van drie verschillende reformatorische stromingen. Vier kerkgebouwen zijn van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, er doet één Nederlands Gereformeerde Kerk mee en de Christelijk Gereformeerde Kerk stelt twee gebouwen open. De kerken hopen dat het een feest van ontmoeting wordt.

Ontspannen
De kerken zullen niet alleen op zondag 30 oktober samen het avondmaal vieren. Op de zaterdag ervoor zijn alle kerken ook open en worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen mensen oud-Hollandse spelen doen, orgelspel beluisteren, een rondleiding volgen, darten of op een andere manier met elkaar te ontspannen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’