Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bekeerde winkeldief betaalt winkels terug

“Ik geloof nu in Jezus”

in Geloven

Een tot het christendom bekeerde winkeldief heeft winkels in Drachten een brief gestuurd met excuses en een vergoeding voor de gestolen goederen.

De Intersport Evink in Drachten ontving onlangs een brief met de tekst: “Ooit wat gestolen bij jullie, maar ik geloof nu in Jezus. Dus hierbij de vergoeding. Mijn excuses.” De onbekende bekeerling had zestig euro in de envelop gestopt.

Kippenvel
“We kregen allemaal een beetje kippenvel”, vertelt medewerker Lara Aldewereld van de Intersport Evink aan de Leeuwarder Courant. “In de dertig jaar dat de zaak bestaat hebben we nooit eerder zo’n brief gekregen. Er is ook nog nooit iemand langs geweest in de winkel om een diefstal op te biechten, alsnog te betalen en excuses aan te bieden. Dit is echt een unicum.’’

Facebook
Nadat de sportzaak de brief op hun Facebookpagina had gezet kwam er een reactie van de Poiesz supermarkt in Drachten binnen. Zij hadden een zelfde soort brief ontvangen met twintig euro vergoeding voor de gestolen spullen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kerk Leeuwarden biedt inbreker helpende hand

Kerk Leeuwarden biedt inbreker helpende hand

‘Als je dan zo’n man ziet, kun je maar één ding doen’

Mirjam Hollebrandse

kerk
Amerikaan ontkomt op de valreep aan doodstraf

Amerikaan ontkomt op de valreep aan doodstraf

Zoon wilde vader vermoorden; vader vecht voor gratie

Miriam Duijf

vergeving
Vergeving voor man die in Charlottesville vrouw doodreed

Vergeving voor man die in Charlottesville vrouw doodreed

‘Ik denk gewoon aan wat de Heer aan het kruis zei’

rouwverwerking