Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

30.000 lichtjes voor ongeboren levens

SGP-actie 'Uur van licht' vraagt aandacht voor abortus

in Nieuws

Elk jaar wordt het leven van dertigduizend ongeboren kinderen in Nederland beëindigd door een abortus. Om hier aandacht voor te vragen, organiseert de SGP op dinsdagavond 8 november het 'Uur van licht': een manifestatie waarbij dertigduizend lichtjes worden neergezet op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag.

"Die dertigduizend lichtjes staan symbool voor alle levens die in Nederland ieder jaar worden beëindigd door een abortus," zegt organisator Anna van der Meij. "Met het 'Uur van licht' willen we aandacht vragen voor de bescherming van het ongeboren leven en tegelijk steun betuigen aan de vrouwen die een abortus ondergingen."

Het 'Uur van licht' is een actie door vrouwen voor vrouwen. Van der Meij: "Vrouwen konden zich online aanmelden om mee te helpen met het aansteken van de lichtjes. We zijn met honderd vrouwen, dus iedere deelnemer krijgt driehonderd lichtjes uitgereikt om aan te zetten. Omdat het LED-lampjes zijn, hoeven we niet bang te zijn dat ze uitwaaien."

Geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken, maar het 'Uur van licht' is vooral een statement, geen evenement. "We zetten de lichtjes op het Plein bij de Tweede Kamer zodat Kamerleden en voorbijgangers ze kunnen zien."

Het 'Uur van licht' is onderdeel van de 'Week van het leven', een initiatief van het Platform Zorg voor Leven. Van 6 tot en met 12 november organiseren pro-life-organisaties en politieke partijen activiteiten in het hele land.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dries van Agt over 'Drie van Breda' in 'Recht van Spreken'

Dries van Agt over 'Drie van Breda' in 'Recht van Spreken'

Vrijdag, 20.30 uur, NPO 2

13 juli 2018
ChristenUnie-wethouder Maarten van Ooijen: 'God heeft oog voor de buitenstaander'

ChristenUnie-wethouder Maarten van Ooijen: 'God heeft oog voor de buitenstaander'

Jongste lid Utrechts college vertelt over zijn drijfveren

Bart van Delen

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Abortus nu tot 12 weken toegestaan

28 mei 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’