Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paul Visser: “Geloof kerkgangers verdwijnt”

Amsterdamse predikant over geloofsstrijd

in Nieuws

“Het geloof dreigt onder trouwe kerkgangers meer en meer te verkruimelen.” Dat zegt de Amsterdamse predikant Paul Visser in het Nederlands Dagblad.

Paul Visser zegt dat hij steeds vaker mensen ontmoet die het geloof zat zijn: “Je merkt het aan allerlei signalen: aan kerkgang zonder verlangen naar de ontmoeting met God, aan Bijbellezen zonder verwachting en verrassing, aan kwijnend gebedsleven.” De oorzaak hiervan is volgens hem dat geloven ‘gemeengoed’ is geworden. “Het is niet langer een gave van God, door twijfel, verwarring en aanvechting verworven.”

Ongeloof
Visser roept in het artikel in het Nederlands Dagblad op om ongeloof en twijfel openlijk te benoemen, zonder oordeel het gesprek aan te gaan en de Bijbel te laten spreken. “Staat er niet geschreven dat je enthousiast kunt beginnen, maar het beu kunt worden, dat geloven lang niet altijd goed voelt en het vaak een klus is om het vol te houden?” Hij pleit ervoor om de strijd met God, óm God aan te gaan. “Een geloof dat niet op leven en dood is verworven, wordt niet als een kostbaar geschenk gekoesterd.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018
Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Nieuwe cursus leert leven te spiegelen aan dat van Jezus

geloofsvragen 6 juni 2018
21 redenen om niet in God te geloven

21 redenen om niet in God te geloven

Theoloog Marinus de Jong schreef boek over moeilijke geloofsvragen

Femke Taale

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’