Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paul Visser: “Geloof kerkgangers verdwijnt”

Amsterdamse predikant over geloofsstrijd

in Nieuws

“Het geloof dreigt onder trouwe kerkgangers meer en meer te verkruimelen.” Dat zegt de Amsterdamse predikant Paul Visser in het Nederlands Dagblad.

Paul Visser zegt dat hij steeds vaker mensen ontmoet die het geloof zat zijn: “Je merkt het aan allerlei signalen: aan kerkgang zonder verlangen naar de ontmoeting met God, aan Bijbellezen zonder verwachting en verrassing, aan kwijnend gebedsleven.” De oorzaak hiervan is volgens hem dat geloven ‘gemeengoed’ is geworden. “Het is niet langer een gave van God, door twijfel, verwarring en aanvechting verworven.”

Ongeloof
Visser roept in het artikel in het Nederlands Dagblad op om ongeloof en twijfel openlijk te benoemen, zonder oordeel het gesprek aan te gaan en de Bijbel te laten spreken. “Staat er niet geschreven dat je enthousiast kunt beginnen, maar het beu kunt worden, dat geloven lang niet altijd goed voelt en het vaak een klus is om het vol te houden?” Hij pleit ervoor om de strijd met God, óm God aan te gaan. “Een geloof dat niet op leven en dood is verworven, wordt niet als een kostbaar geschenk gekoesterd.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Komen (huis)dieren in de hemel?

Komen (huis)dieren ook in de hemel?

Bonhoeffers rake antwoord op de vraag van een huilend kind

Gert-Jan Schaap

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Het dodelijkste dier ter wereld: waar is de mug goed voor?

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’