Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap bundelen krachten

“Samen kunnen we nog meer mensen bereiken”

in Nieuws

De Bijbelgenootschappen gaan vanaf deze maand intensiever samenwerken. Ze vormen dan officieel één organisatie, maar behouden hun eigen naam en identiteit. Om dit te vieren verhuist het Vlaamse kantoor van Brugge naar Antwerpen, met een feestelijke opening op zondag 25 september.

“Als VBG en NBG kunnen we gezamenlijk nog meer mensen in ons taalgebied bereiken met de Bijbel”, aldus manager Johan van Wijnhorst. “Het voordeel van deze samenwerking is dat we efficiënter kunnen werken en dat Nederlandse projecten en producten makkelijker hun weg vinden in Vlaanderen en andersom.” Zo komt de Vlaamse Bijbeltentoonstelling Expo Biblia naar Nederland en wordt het Nederlandse kinderblad Alef ook in België beschikbaar.

Uniek
De Bijbelgenootschappen behouden wel ieder hun eigen naam en unieke identiteit. Dit met het oog op de verschillen in taal en cultuur tussen Nederland en Vlaanderen. Voorzitter van de Vlaamse Adviesraad dr. Jean Bastiaens hierover: “Vlaanderen is natuurlijk overwegend Rooms-Katholiek en de Vlaamse mentaliteit is toch anders dan de Nederlandse. Zo blijft de eigen Vlaamse aanpak behouden.”

Opening 
Het Vlaamse kantoor verhuist van Brugge naar de Protestants-Evangelische Kerk in Antwerpen. Op 25 september wordt de opening van dit kantoor gevierd in een dienst die geleid wordt door ds. Petra Schipper. Er zal dan ook een zegen worden gevraagd over het nieuwe Vlaamse Bijbelwerk. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geloof maakt niet onsterfelijk

Geloof maakt niet onsterfelijk

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Onderzoek schijnt nieuw licht op geletterdheid in de Middeleeuwen

16 november 2018
De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

'Het is de wens van het volk om God te kennen'

16 november 2018