Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

ISIS-moord op priester leidt tot meer kerkbezoek

‘Er is angst, maar nog meer moed’

in Nieuws

In de twee maanden na de brute moord op priester Jacques Hamel is het kerkbezoek in Saint-Étienne-du-Rouvray toegenomen.

Twee maanden geleden werd Jacques Hamel door twee ISIS militanten vermoord tijdens de mis die hij opdroeg. Deze terroristische daad riep niet alleen angst bij de inwoners van Saint-Étienne-du-Rouvray op. Het leidde er ook toe dat het aantal mensen dat in deze plaats de mis bijwoont  is toegenomen. Een kerkleider heeft dit bevestigd.

Na de aanslag wilden verschillende mensen van de kerk weten of er een mis gehouden zou worden, of zij deze konden bijwonen en of dit risico’s met zich meebracht. Tegelijkertijd bezochten meer mensen de kerk. Aartsbisschop Dominique Lebrun lichtte toe dat er op psychologisch niveau angst is, maar dat er diep in de ziel nog meer moed leeft.

Paus
Vorige week herdacht Paus Franciscus de vermoorde priester tijdens een eucharistieviering. De paus gaf toen aan er niet aan te twijfelen dat priester Hamel een zalige en een geloofsmartelaar is. Vlak voor zijn sterven riep Humel zijn moordenaars toe: “Ga weg Satan!’ De paus onderstreepte dat het demonisch is om de naam van God te misbruiken en om in zijn naam te doden. De paus is van mening dat de moordenaars dienaren van de duivel waren.

Het aartsbisdom wil Jacques Hamel zalig laten verklaren en heeft inmiddels de eerste stappen daartoe gezet.

Bron: Gospel Herald Church
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

christenvervolging| Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

‘Allochtone christenen kunnen het in Nederland heel moeilijk hebben’

27 November 2018
'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Asia Bibi| 'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Moslims blijven oproepen haar te doden

16 November 2018