Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dreigend tekort predikanten in Duitsland

In Nederland wel genoeg protestantse theologiestudenten

in Christelijk Nieuws

De Evangelische Kirche in Deutschland krijgt te maken met een groot tekort aan predikanten. Dat zegt dominee Andreas Kahnt tijdens de opening van de Duitse Predikantendagen in Lübeck-Travemünde.

Volgens Kahnt - voorzitter van de vereniging van protestantse predikanten in Duitsland - waren er in 1982 nog 26.000 protestantse theologiestudenten, op dit moment zijn dat er nog maar 2.400. Dit aantal weegt niet op tegen het aantal predikanten dat naar verwachting de komende jaren met emeritaat gaat.

Situatie in Nederland
Persvoorlichter Marloes Nouwens zegt dat er voor de Protestantse Kerk in Nederland geen dreigend tekort aan predikanten is: “Er gaan elk jaar ongeveer 100 predikanten met emeritaat en we krijgen er 50 tot 60 bij. Het verschil loopt gelijk met de krimp van de kerk."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons