Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vluchtelingenbaby gedoopt op reddingsboot

Uit zee gered

in Christelijk Nieuws

Een drie maanden oud meisje is gedoopt aan boord van het Italiaanse fregat dat haar uit zee redde.

Baby Noa Mary was samen met haar moeder een van de vele bootvluchtelingen die maandag uit zee werden gered door de Italiaanse kustwacht. Ze probeerden vanuit Libië Europa te bereiken.

Het meisje en haar moeder belandden samen met ruim 1100 andere vluchtelingen aan boord van een fregat van de Italiaanse kustwacht. Aan boord was op dat moment ook Don Vincenzo Caiazzo die als kapelaan verbonden is aan de Italiaanse marine.

Toen de katholieke moeder van Noa Mary hoorde van zijn aanwezigheid, vroeg ze Don Vincenzo om haar kindje te dopen. De kapelaan gaf direct gehoor aan haar verzoek en doopte Noa Mary terwijl het fregat onderweg was naar de Siciliaanse havenplaats Messina.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons