Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Tom Mikkers naar Evangelische Omroep

Remonstrants theoloog gaat programma's maken

in Mediatips

Theoloog Tom Mikkers gaat aan de slag als programmamaker bij de Evangelische Omroep. Mikkers was de afgelopen 8,5 jaar algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap. Deze zomer trad hij terug.

Vernieuwend
Zijn komst past bij het voornemen van de EO om het geluid van de wegbezuinigde IKON – en daarmee van verschillende Nederlandse kerken – door te laten klinken. De omroep vindt deze verbreding essentieel voor de pluriformiteit binnen de publieke omroep. EO-directeur Arjan Lock: "We zijn erg blij met de komst van Tom. Hij is thuis in het kerkelijk landschap en is vernieuwend en creatief in zijn denken. Ik kijk uit naar de mooie plannen die we samen gaan maken."

Seculiere context
In 2011 ontving Mikkers de Spaanprijs, een tweejaarlijkse mediaprijs voor christelijke communicatie in brede zin, vanwege vernieuwende kerkelijke projecten. In 2015 en 2016 was Tom Mikkers lid van het levensbeschouwelijk panel in het tv-programma De Nieuwe Wereld (EO-IKON). Ook maakte hij in 2016 deel uit van het panel in het tv-programma de Tafel van Tijs. Tom Mikkers: "Het christelijk geloof over het voetlicht brengen in een seculiere context en voor de EO aansprekende formats ontwikkelen waardoor geloof, dat vaak zo persoonlijk is, wat dichterbij komt; dat is een taak waar ik graag mijn schouders onder zet."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Tom Mikkers stopt als voorman van de Remonstranten

Tom Mikkers stopt als voorman van de Remonstranten

Algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap Tom Mikkers heeft zaterdag aangekondigd dat hij komende zomer zijn taken neerlegt. Dat liet hij...

18 april 2016
Reclame maken voor God

Reclame maken voor God

Preek van de week

5 januari 2016
Popsongs in de kerkdienst

Popsongs in de kerkdienst

Zondag 31 mei klinken voor de eerste keer bij de Remonstranten in Dordrecht tijdens de dienst popsongs. De gekozen nummers hebben met elkaar gemeen...

28 mei 2015