Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuwe leider Boko Haram: ‘Val christenen aan’

in Nieuws

De Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram heeft een nieuwe leider. Dat schreef de Volkskrant op donderdag. Abu Musab al-Barnawi gaf een interview aan geloofsgenoten van IS, die het interview woensdag publiceerde in zijn krant al-Nabaa. De nieuwe leider zegt een einde te willen maken aan aanslagen op moslims en zich te willen richten op christelijke doelwitten.

Volgens Al-Barnawi is er een westerse complot om de regio te 'verchristelijken', onder meer via hulporganisaties. "Ze buiten de ontheemden uit, die lijden in de oorlog die woedt. Ze geven hun eten, onderdak, en verchristelijken vervolgens hun kinderen." Boko Haram zal terugslaan door 'boobytraps te leggen in elke kerk die bereikt kan worden en alle burgers van het kruis vermoorden', aldus al-Barnawi.

Met de benoeming van al-Barnawi lijkt een machtsstrijd binnen Boko Haram die al jaren woedt nu beslecht. In 2012 scheidde een deel van de groep zich af onder de naam Ansaru. De afvalligen waren tegen de willekeurige aanvallen op burgers. Boko Haram voerde de afgelopen jaren vaak aanvallen op moskeeën of drukke markten uit. De slachtoffers waren meestal moslims.

Bron: Volkskrant

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

‘Elke ademteug herinnert me aan die dag, Pasen 2016’

Gert-Jan Schaap

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

'Lokale politieke leiders beschermen de dorpelingen niet'

christenvervolgi...
Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Première rond Pasen, met o.a. James Faulkner en Jim Caviezel

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips