Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuwe aanhouding in zaak vermoorde priester

Man had telefonisch contact met de twee terroristen

in Christelijk Nieuws

Bij het onderzoek naar de moord op de priester Jacques Hamel is een 21-jarige man aangehouden in het Zuid-Franse Toulouse. De zender BFMTV meldde woensdag dat de man telefonisch contact had met de twee islamitische terroristen die de geestelijke eind juli om het leven brachten.

De man is maandag voor het eerst verhoord en zit nog steeds in voorlopige hechtenis. De priester werd samen met vier anderen gegijzeld in een kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray, net ten zuiden van Rouen. De terroristen sneden de priester de keel door. Een andere gijzelaar raakte zwaargewond.

De twee daders, die zeiden te handelen uit naam van terreurgroep Islamitische Staat (IS), werden doodgeschoten door de politie.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons