Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Israel arresteert Gaza-directeur World Vision

Hamas en World Vision spreken aantijgingen tegen

in Christelijk Nieuws

Israël beschuldigt de leider van hulporganisatie World Vision in de Gazastrook van het doorsluizen van hulpgelden naar Hamas. Zowel Hamas als World Vision spreken de aantijgingen tegen.

Israël arresteerde Mohammad El Halabi op 15 juni toen hij de grens wilde oversteken naar het door Hamas bestuurde gebied. De Palestijn, die sinds 2010 de leiding voert over het werk van World Vision in Gaza, zou een bekentenis hebben afgelegd. Hij speelde volgens Israël omgerekend een kleine zesenhalf miljoen euro per jaar, ruim de helft van het Gaza-budget van World Vision, aan Hamas door. Het geld zou onder meer zijn gebruikt om wapens te kopen.

Voor Australië is het onderzoek reden om betalingen aan de christelijke hulporganisatie voor programma's in Gaza op te schorten. Totdat er duidelijkheid is over de besteding van het geld, draait Canberra de geldkraan dicht.

Bron: ANP
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons