Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gracelandfestival gaat toch door

Omwonende wilde vergunning laten schorsen

in Nieuws

Het doorgaan van het Graceland Festival in Zelhem was lang onzeker, maar gaat tóch door. Donderdag kon de organisatie van het christelijke feest dankbaar de dag afsluiten. De rechter ging niet mee in de wens van een omwonende om de tijdelijke omgevingsvergunning te schorsen.

De Gelderlander schrijft: "De omwonende vindt het niet terecht dat christelijk conferentiecentrum De Betteld een tijdelijke omgevingsvergunning van de gemeente Bronckhorst heeft gekregen voor het festival. Deze vergunning was nodig omdat het huidige bestemmingsplan het niet toelaat om in groten getale niet-campinggasten te ontvangen in de activiteitenhal. Dat gebeurde in het verleden wel, maar de gemeente werd teruggefloten door de rechter en legde De Betteld ook een dwangsom op."

Camping eigenaar Gerhard Hobelman en de organisatie van Graceland konden donderdag opgelucht adem halen: de voorzieningenrechter vindt dat de gemeente Bronckhorst in haar recht staat om tijdelijk af te wijken van het bestemmingsplan. Daarom kan het festival toch doorgaan.

Graceland Festival wil een plek waar iedereen welkom is. Organisator Richard Aeilkema: "Het is een plek waar je kunt genieten van muziek, waar je kunt luisteren naar een goede spreker of in gesprek kunt gaan met schrijvers. Een plek waar je uitbundig je geloof in God kunt vieren en waar ruimte is voor twijfel. Een plek om nieuwe muziek te ontdekken en geïnspireerd te raken. Maar Graceland is vooral een plek waar ruimte is voor ontmoeting. Met God en met de ander."

Hobelman van De Betteld is vooral dankbaar. „Voor ons en voor de organisatie was het heel belangrijk dat het festival door zou gaan. Ik mag wel spreken van gebedsverhoring." Het Graceland Festival gaat vandaag van start en duurt tot en met zondag. 

Bron: De Gelderlander

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

Dominee Tim Vreugdenhil trekt het land door met 'stand-up theology'

Nathalie van 't Slot

christelijke... 5 uur geleden
Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Overzicht christelijke evenementen zomer 2018

christelijke... 18 juni 2018
Volle kerken, volle stadions, volle recreatievelden, prachtig!

Volle kerken, volle stadions, volle recreatievelden, prachtig!

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’