Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Foto-expositie Utrecht toont 'geloof in beweging'

in Geloven

Vanaf 9 september toont het Utrechtse Fotodok een bijzondere expositie, genaamd ’Belief, on the Move’. De internationale tentoonstelling laat persoonlijk werk zien van makers die inzicht geven in hun worsteling met het geloof. De beelden richten zich op de verplaatsing van geloof, zowel letterlijk, over de wereld, maar ook bij individuen in de zoektocht naar zingeving.

“De politieke situatie in de wereld veroorzaakt een nieuwe geografische spreiding van verschillende geloofsovertuigingen met hun bijbehorende principes, dogma’s en strijd”, aldus Fotodok. “Wij tonen het werk van diverse fotografen en filmers die deze veranderende wereld vastleggen in hun projecten”.

Ontmoetingsplek
Naast de tentoonstelling zal Fotodok twee maanden lang fungeren als ontmoetingsplek. Het centrum voor documentaire fotografie wil de discussie aangaan met geïnteresseerden over de hedendaagse rol van geloof in de samenleving. Fotodok: “Wat betekent geloof voor jou, voor je buren en voor onze samenleving? Sluiten we in, of sluiten we uit?”

De opening van ‘Belief, on the Move’ vindt plaats op vrijdag 9 september. De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur. Bekijk hier alvast een voorproefje:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paus leent topstuk van Italiaanse schilder Caravaggio uit aan Nederland

Paus leent topstuk van Italiaanse schilder Caravaggio uit aan Nederland

'De graflegging van Christus' te zien in Utrecht

Tirza van der Graaf

christelijke... 20 juni 2018
TimZingt in 11 quotes – van zijn beste vrienden

TimZingt in 11 quotes – van zijn beste vrienden

‘Zelfs de kartonnen Tim wil nog op de voorgrond staan’

'Sexy' Jakobus niet langer te zien in Spaanse kerk

'Sexy' Jakobus niet langer te zien in Spaanse kerk

Schilder eist dat het kunstwerk weer wordt tentoongesteld

Joëlle Post

christelijke... 8 februari 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’