Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Family Care gaat verder als Chris en Voorkom!

in Nieuws

Stichting Family Care, de koepelorganisatie die de stichtingen Chris en Voorkom! in 2014 samenbundelde, gaat verder onder een nieuwe naam. Vanaf 1 augustus 2016 zal de organisatie haar werk voor kinderen, jongeren, opvoeders en kerkelijk werkers voortzetten als Stichting Chris en Voorkom!.

“We hebben gemerkt dat de naam Family Care niet het beeld opriep dat we als organisatie willen uitstralen”, zegt interim-manager Cor van Dam. “Daarbij is de merkidentiteit die Chris en Voorkom! door de jaren heen hebben opgebouwd van grote kracht. Het bestuur heeft daarom besloten om terug te grijpen naar de oorspronkelijke merknamen en deze te bundelen”, aldus van Dam.

Stichting Chris en Voorkom! heeft als doel om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuzes. De organisatie heeft een christelijke identiteit en telt ongeveer 25 fte’s en 300 vrijwilligers.

Kinderen en jongeren
Chris biedt een luisterend oor voor kinderen en jongeren met vragen of problemen, op dit moment vooral via chat en een anonieme mailtool. Voorkom! zet zich eveneens in voor jonge mensen, via (verslavings-)preventielessen voor scholen en kerken.

Bron: Stichting Chris en Voorkom!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

christelijke...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans