Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dansende priester gaat viraal

in Mediatips

Een video op Facebook van een dansende priester op de Wereldjongerendagen in Polen is viraal gegaan. Op de vrolijke klanken van de Mexicaanse band Tériso ging de voormalig professioneel danser compleet uit z'n dak. Het filmpje werd meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.

Het publiek was erg onder de indruk van het optreden van de geestelijke. In video's die op Facebook verschenen, is te zien hoe Legros losgaat op het podium. Ook geeft hij een workshop aan pelgrims op een plein bij pelgrimsoord Jasna Góra.

Priester Franck Legros komt uit Bernay in het Franse departement Eure. Hij volgde in Frankrijk een dansopleiding aan het conservatorium en danste daarna ballet in Düsseldorf. Sinds enkele jaren is hij gestopt met professioneel dansen, maar hij geeft nog wel regelmatig les. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

‘Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant’

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans