Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dansende priester gaat viraal

in Mediatips

Een video op Facebook van een dansende priester op de Wereldjongerendagen in Polen is viraal gegaan. Op de vrolijke klanken van de Mexicaanse band Tériso ging de voormalig professioneel danser compleet uit z'n dak. Het filmpje werd meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.

Het publiek was erg onder de indruk van het optreden van de geestelijke. In video's die op Facebook verschenen, is te zien hoe Legros losgaat op het podium. Ook geeft hij een workshop aan pelgrims op een plein bij pelgrimsoord Jasna Góra.

Priester Franck Legros komt uit Bernay in het Franse departement Eure. Hij volgde in Frankrijk een dansopleiding aan het conservatorium en danste daarna ballet in Düsseldorf. Sinds enkele jaren is hij gestopt met professioneel dansen, maar hij geeft nog wel regelmatig les. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Uniek evenement: Europese Continental Singers Reünie

Uniek evenement: Europese Continental Singers Reünie

'Nog één keer herinneringen ophalen'

Miriam Duijf

Waarom The Passion zo succesvol is

Waarom The Passion zo succesvol is

Evenementen als The Passion zijn een speelse manier voor mensen om zich 'veilig' in te laten met het christelijke verhaal: in de digitale mediacultuur...

Sjoerd Wielenga

Claartje Kruijff  is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Claartje Kruijff is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Bekendmaking tijdens 'Nacht van de Theologie'

Sjoerd Wielenga