Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

101-jarige Belgische geeft vluchtelingen onderdak

'Ik heb hetzelfde meegemaakt'

in Geloven

"Twee appartementen tegelijk, dat kan ik voor mijn geweten niet goedpraten", vindt de 101-jarige May. Sinds kort woont ze in een rusthuis. In haar oude appartement tegenover het rusthuis wonen Syrische vluchtelingen.

In onderstaande video vertelt ze haar eigen vluchtverhaal. Al toen ze drie maanden oud was, moesten haar ouders op de vlucht. Daarom is het voor haar nu meer dan logisch om haar appartement beschikbaar te stellen voor vluchtelingen.

101 redenen ...

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het jaar van... Margriet van der Woerd

Het jaar van... Margriet van der Woerd

'Met veel mensen kun je iets ontzettend moois bereiken'

Joëlle Post

vluchtelingen
Dyan dankt God op vliegveld

Dyan dankt God op vliegveld

Sudanese man herenigd met vrouw en kinderen

'Als je met elkaar danst, vallen alle grenzen weg'

'Als je met elkaar danst, vallen alle grenzen weg'

Mirjam van der Vegt organiseert een feest voor Nederlanders en vluchtelingen

vluchtelingen

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans