Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wereldjongerendagen van start in Krakau

Miljoenen katholieke jongeren verwacht

in Nieuws

Tienduizenden katholieken uit de hele wereld zijn maandag in het Poolse Krakau voor het begin van de Wereldjongerendagen. In de historische binnenstad en rond het centraal station van de stad wemelt het van de jonge katholieken. Gedurende de week worden honderdduizenden belangstellenden verwacht. Paus Franciscus arriveert later in de week.

Veel mensen droegen vlaggen van hun thuisland en vaandels met zich mee of waren gehuld in speciaal voor de gelegenheid gemaakte t-shirts en mutsen. In totaal hebben meer dan een half miljoen katholieke jongeren zich aangemeld voor het festijn, dat in 1985 voor het eerst werd georganiseerd. Voor dinsdag staat een massale manifestatie gepland om alle bezoekers officieel welkom te heten.

De gelovigen krijgen gedurende week enkele kansen om de kerkvader te ontmoeten. Franciscus brengt vrijdag een bezoek aan nazivernietigingskamp Auschwitz. Op zondag nemen de katholieken weer afscheid van elkaar in een enorme bijeenkomst in de buitenlucht, even buiten Krakau.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Honderdduizenden bij Wereldjongerendagen

Honderdduizenden bij Wereldjongerendagen

Honderdduizenden rooms-katholieke jongeren nemen naar verwachting deel aan de Wereldjongerendagen die dinsdag in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro...

christelijke...
60.000 vrijwilligers op Wereldjongerendagen

60.000 vrijwilligers op Wereldjongerendagen

Vrijwilligers ondersteunen organisatie driejaarlijkse internationale bijeenkomsten

katholieke kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans