Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vrouw vermoord tijdens het evangeliseren

in Nieuws

Eunice Elisha, een 42-jarige predikantsvrouw en moeder van zeven kinderen, is vorige week in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja door onbekenden vermoord. Dat meldt Open Doors op haar website. Elisha was de straat opgegaan om te getuigen van haar geloof. De politie heeft zes verdachten opgepakt.

Haar man Olawele Elisha, voorganger van de Redeemer Church of God, hoorde van zijn zonen dat iemand tijdens een evangelisatieactie was vermoord. “Ik vertelde mijn kinderen dat het niet om hun moeder kon gaan, maar ze stonden er op dat we naar de plaats van het delict zouden gaan. Toen we arriveerden, zagen we het lichaam van Eunice achterop een truck liggen.

”Dit is het zoveelste incident in Nigeria. Op 30 juni werd pastor Kurah overvallen en gedood. Op 8 juni raakte Francis Emmanuel verwond. Zes dagen daarvoor werd mevrouw Agbahime vermoord. Op 30 mei werd Methodus Emmanuel gedood wegens godslastering.

“Incidenten tegen christenen zijn het gevolg van groeiende intolerantie en radicalisering van de samenleving in Nigeria”, zegt Atta Bakindo, een onderzoeker aan de London School of Oriental and African Studies. “Naast Boko Haram zijn er verschillende extremistische islamitische groepen actief.” Bakindo voegt er nog aan toe: “Ze rekruteren onder grote aantallen jonge mensen die uit het noorden naar centraal-Nigeria trekken. Ze denken dat ze ongestraft deze moorden kunnen plegen en de islam kunnen propageren. Niet gestraft worden voor een misdaad is een trend in Nigeria.”

Bron: Open Doors
Beeld: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans