Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Toch subsidie voor organisatie Hart van Homo's

in Nieuws

De overheidssubsidie voor de christelijke homo-organisatie Hart van Homo’s wordt niet stopgezet. Dat heeft minister van Emancipatie Jet Bussemaker besloten, zo schrijft het Nederlands Dagblad op basis van haar brief aan de Tweede Kamer. Eerder uitten de VVD, GroenLinks en D66 kritiek op de stichting omdat die orthodox christelijke homo’s zou dwingen tot een leven in seksuele onthouding.

Ook Bussemaker stelde vraagtekens bij de stichting die zich richt op homo's met een christelijke achtergrond. Volgens de minister leken de doelstellingen van de stichting in strijd met de afspraken die gelden bij het toekennen van de geldelijke steun.

Na een gesprek met de organisatie concludeert Bussemaker dat de organisatie christelijke homo’s niet onder druk wil zetten om te kiezen voor een celibatair leven. Zij ziet daarom geen reden om de subsidie van 45.000 euro per jaar in te trekken.

“We hebben twee weken geleden een goed gesprek met haar gehad. We zijn blij dat zij de conclusie heeft getrokken dat de subsidie voortgezet kan worden”, zegt Herman van Wijngaarden, één van de initiatiefnemers van stichting Hart van Homo’s, tegen het Nederlands Dagblad.

Bron: Nederlands Dagblad
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Abortus nu tot 12 weken toegestaan

politiek en... 28 mei 2018
100 jaar SGP

100 jaar SGP

Van een partij die vooral tégen dingen was, naar een partij die aan tafel zit

SGP 24 april 2018
Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’