Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus tegen jongeren VS: ‘Jezus wacht op je’

in Nieuws

In de Amerikaanse hoofdstad Washington vond zaterdag de gebeds- en aanbiddingsbijeenkomst ‘Together 2016’ plaats. Paus Franciscus sprak hiervoor een videoboodschap in aan jongeren waarin hij zei dat zij een ‘rusteloosheid’ in hun hart hebben, en dat Jezus daarop het antwoord is.

“Jonge mannen en vrouwen, ik weet dat iets in jullie harten jullie beweegt”, zei paus Franciscus in de videoboodschap die tijdens de bijeenkomst werd vertoond. “En dat maakt jullie rusteloos. Want een jong iemand die niet rusteloos is, is een oud persoon. Jullie zijn jeugdig, en dat veroorzaakt rusteloosheid. Wat is jullie rusteloosheid?”

Franciscus nodigde de aanwezige jongeren uit om ‘Diegene te vinden die jullie rusteloosheid kan beantwoorden’. “Ik nodig jullie uit om hierop te reageren. En ik verzeker je: je zult niet gefrustreerd raken. God laat niemand gedesillusioneerd achter. Jezus wacht op je. Hij is Degene die de rusteloosheid in je hart heeft gelegd.”

Beeld: Instagram

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

14 augustus 2018
Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

'We willen van betekenis zijn voor zo veel mogelijk meiden'

Tirza van der Graaf

28 juni 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan