Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus tegen jongeren VS: ‘Jezus wacht op je’

in Nieuws

In de Amerikaanse hoofdstad Washington vond zaterdag de gebeds- en aanbiddingsbijeenkomst ‘Together 2016’ plaats. Paus Franciscus sprak hiervoor een videoboodschap in aan jongeren waarin hij zei dat zij een ‘rusteloosheid’ in hun hart hebben, en dat Jezus daarop het antwoord is.

“Jonge mannen en vrouwen, ik weet dat iets in jullie harten jullie beweegt”, zei paus Franciscus in de videoboodschap die tijdens de bijeenkomst werd vertoond. “En dat maakt jullie rusteloos. Want een jong iemand die niet rusteloos is, is een oud persoon. Jullie zijn jeugdig, en dat veroorzaakt rusteloosheid. Wat is jullie rusteloosheid?”

Franciscus nodigde de aanwezige jongeren uit om ‘Diegene te vinden die jullie rusteloosheid kan beantwoorden’. “Ik nodig jullie uit om hierop te reageren. En ik verzeker je: je zult niet gefrustreerd raken. God laat niemand gedesillusioneerd achter. Jezus wacht op je. Hij is Degene die de rusteloosheid in je hart heeft gelegd.”

Beeld: Instagram

Together 2016 - Invitation from Pope Francis

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Studenten lijden onder prestatiedruk

Studenten lijden onder prestatiedruk

Debora (25): 'Op een gegeven moment was het gewoon te veel'

Tirza van der Graaf

christelijke... 12 april 2018
BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

Hoe houd je jongeren enthousiast over het geloof?

christelijke... 11 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd