Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerken op scherp na aanslag in Frankrijk

in Christelijk Nieuws

Kerkgangers moeten goed opletten wie er 's zondags de kerk binnenkomt. Dat zei de Rooms-Katholieke Kerk naar aanleiding van de gijzeling en moord in de katholieke kerk in Frankrijk gisteren. “Het is zaak om in de eigen parochie alert te zijn”, zegt woordvoerder Anna Kruse van de overkoepelende kerkorganisatie.

“Je kunt bijvoorbeeld kijken of de mensen die binnenkomen herkenbaar zijn als gewone kerkgangers”, aldus Kruse. “Het is heel pijnlijk dat dit nodig is, maar het is ook verschrikkelijk wat er is gebeurd."

Ook binnen de protestantse kerk wordt nagedacht over de veiligheid, nu kerken ook doelwit zijn geworden van terroristen. Er wordt gewerkt aan een 'veiligheidsprotocol' voor kerken. “We krijgen vragen van kerken of ze beter de deur op slot kunnen doen tijdens de diensten. Ook zijn vrijwilligers die de kerken beheren bezorgd”, zegt Marloes Nouwens van de Protestantse Kerk Nederland.

Volgens Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken gaan veel geloofsgemeenschappen er al praktisch mee om. “Veel kerken sluiten de deuren vijf minuten nadat de kerkdienst begint. Een koster houdt dan in de gaten wie er naar binnen of naar buiten wil.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons