Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Haagse kerken willen in gesprek met Rutte

in Christelijk Nieuws

De Haagse Gemeenschap van Kerken heeft in een open brief laten weten dat zij binnenkort met premier Mark Rutte om tafel wil. Dat schrijft het Nederlands Dagblad. In de brief wordt aangedrongen op overleg tussen politieke en religieuze leiders om te spreken over de gezondheidszorg, onderwijs en de opvang van vluchtelingen.

Aanleiding van de brief was de recente ontmoeting van de premier met paus Franciscus. Rutte verklaarde na afloop dat politieke en religieuze leiders samen moeten werken om problemen op te lossen.

“We keken echt op van deze uitspraken”, zegt priester Ad van der Helm, die de brief namens de Haagse Gemeenschap van Kerken schreef. “Het is een nieuw geluid. In plaats van de scheiding van kerk en staat te benadrukken gaat het nu eens over het nut van religie”, zegt van der Helm in het Nederlands Dagblad.

Van der Helm stelt dat juist de boodschap van de kerken van ‘essentieel belang’ is in tijden van ‘maatschappelijk onbehagen en gebrek aan vertrouwen in de politiek’. Voor de kerken ziet hij een rol weggelegd omdat de kerken in hun activiteiten uitgaan van het vertrouwen en de kracht in de mens.

Bron: Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons