Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Domineesdochter wordt nieuwe Britse premier

Geloof is 'belangrijke leidraad' voor Theresa May

in Nieuws

Theresa May treedt woensdagavond aan als nieuwe premier van Groot-Brittannië. Dat heeft vertrekkend premier David Cameron maandag bekendgemaakt. Als dochter van een Anglicaanse predikant noemde ze het geloof eerder als een ‘belangrijke leidraad’ in hoe ze dingen benadert.

Hoewel de 59-jarige politica haar geloofsovertuiging bewust op de achtergrond houdt, staat ze te boek als een geregeld kerkganger in haar woonplaats Sonning. Haar pastor, Jamie Taylor, liet maandag weten dat de gemeente voor haar zal bidden: “Zoals ze zelf altijd voor de leiders van het land bidt”, aldus Taylor. Hij noemde May ‘een zeer betrokken lid’ van de gemeente.

De nieuwe Britse premier wacht een lastige klus, met als belangrijkste taak het leiden van de brexit-onderhandelingen. Hoewel May eerder nog campagne voerde om binnen de Europese Unie te blijven, heeft ze gezegd dat ze de wens van de kiezers zal uitvoeren: “Brexit betekent brexit en daar ga ik een succes van maken”, aldus May. Met deze instelling zal ze de komende tijd naar Brussel afreizen om de beste deal bij de Europees leiders voor de Bitten los te peuteren.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

Interview met Don Ceder: Advocaat, bestuurder en lijsttrekker.

Femke Taale

CDA-voorzitter Ruth Peetoom te gast in 'Andries':

CDA-voorzitter Ruth Peetoom te gast in 'Andries':

'Ik word wel weer predikant'

politiek en...
Oprah for president: ‘Ik wacht op een teken van God’

Oprah for president: ‘Ik wacht op een teken van God’

Winfrey is gewilde presidentskandidaat voor de verkiezingen in 2020

Arianne Ramaker

politiek en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans