Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Andries Knevel komt op voor paus in RTL Late Night

Andries Knevel zat gisteravond aan tafel bij RTL Late Night om te vertellen over zijn nieuwe programma 'In de ban van de paus'. "De Rooms-Katholieke Kerk was drie jaar geleden moreel failliet," zei Knevel in de talkshow. "Paus Franciscus is echter in staat geweest om het volledige beeld van zijn kerk te doen kantelen".

Knevel is een groot fan van de populaire paus. Hij bewondert zijn strijd tegen armoede, onrecht en corruptie. In vier afleveringen neemt Knevel volgende maand een kijkje in de katholieke keuken en gaat zo op zoek naar de succesformule van paus Franciscus.

Knevel: "Franciscus ging niet naar een paleis, maar naar een gastenverblijf. Daar woont hij nog steeds. Hij bezoekt armen rondom het Vaticaan. De paus heeft daardoor een positieve frame gekregen, ook in de seculiere media. Continu is hij bezig om die frame te voeden door zijn daden en uitspraken. Deze paus is authentiek. Dat is zijn geheim".

Geschreven door:

Andries Knevel

Theoloog en schrijver

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus 6 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’